Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Az első Szegvári Napló

1 577

Szenczi Bélánétól kaptam kölcsön a Szegvári Napló újság legelső lapszámát, amely 1988 tavaszán jelent meg 20 oldal terjedelemben. Az első oldalon Pokorny János tanácselnök köszöntője olvasható.

Kedves Olvasó!

Országunk és benne nagyközségünk is a felfokozott változások korát éli. Nehezedő gazdasági körülményeik leküzdése világosan megfogalmazott célok megvalósítása érdekében összehangolt cselekvést igényel.
Az összehangolt cselekvés egyik feltétele, hogy a közösségek részt tudjanak venni a döntések előkészítésében, meghozatalában.
A döntéshozóknak ahhoz, hogy felelősséggel tudjanak dönteni, rendelkezniük kell a döntésekhez szükséges információkkal.
Jelen kiadványunkkal – mely szándékaink szerint két havonta fog megjelenni – nagyközségünk lakosságának tájékoztatását kívánjuk elősegíteni, elsősorban községpolitikai kérdésekben. Ugyanakkor helyt kívánunk adni a nagyközségünk életét, fejlődését, lakosságának élet körülményeit érintő olvasói véleményeknek, javaslatoknak is.
Bízunk abban, hogy nagyközségünk lakossága kedvezően fogadja kezdeményezésünket. Kiadványunk olvasásával, véleményének, javaslatainak közlésével elősegíti annak a célnak a megvalósulását, melynek szolgálatába kiadványunkat állítottuk.

Pokorny János tanácselnök

Sikerült a megsárgult lapokat digitalizálni, sőt a kisebb nyomdahibákat, zajokat eltüntetni, így a Szegvár Online-on és a  „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban is megtekinthetők. A Szegvár Online-on PDF változatban is letölthető a kiadvány. Terveim szerint a későbbiekben elkezdjük digitalizálni az archív lapszámokat.

Arra biztatok mindenkit, hogy „lapozzon bele” az újságba, nagyon érdekes mai szemmel tallózni a cikkek között. A Szegvári Napló újság kétségkívül Kovács Lajos egykori iskolaigazgató, múzeumvezető, helytörténész nevével fonódik össze, én úgy gondolom, hogy elsősorban neki köszönhető a Szegvári Napló helyi újság megalapítása.

A Szegvári Napló impresszuma

  • Szegvári Napló a nagyközség tájékoztató kiadványa
  • Szerkeszti a szerkesztő-bizottság.
  • Felelős szerkesztő: Kovács Lajos, Menyhárt Ignác, Gila Antalné.
  • A szerkesztő-bizottság tagjai: Antal Péterné, Antal Péter, ifj. Bárány István, Bucsányi László, Csurka Zoltánné, Kerekesné Bovatsek Ágnes, Kosztolányiné Bárány Veronika, Kószóné Bihari Etelka, Lévai György, Magyar Imre, Murányi Hajnalka, Szabó Mária, Tóth Mária, Török Imre, Vígh Lászlóné.
  • Grafika: Szécsényiné Lucz Mária
  • Fotó: Lucz Ferenc
  • A szerkesztőség címe: Nagyközségi Könyvtár, Szegvár, Rozmaring u.
  • Felelős kiadó: Pokorny János tanácselnök.
  • Készül az Arany János Művelődési Központ nyomdájában, Tiszakécske, Béke u. 134. sz. III. 70-7/1988.
Ezt a posztot ide kattintva megtalálod a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban is.

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató