Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Szegváron is megnyíltak a kerthelyiségek

2 497

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy szombaton kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai reggel 5 óra és este fél 10 között, mivel elérte a beoltottak száma a 3,5 millió főt.

Szegváron is újraindult az élet, a szombati napon megnyitottak a kocsmák teraszai. Varró Gábor, az Ász Söröző üzemeltetője elmondta, hogy teltház volt a piactéri sörözőjük „teraszán”, vendégeinek ezen a szép tavaszi napfényes időben még a sör is jobban esett, főleg szájmaszk nélkül. Sok fiatal baráti társaság betért hozzájuk meginni egy igazi csapolt korsós sört vagy egy fröccsöt.

Kinyitott a szegvári Castellum Étterem kerthelyisége is.
– Vendégeik várták már a nyitást, s nekünk is öröm volt látni, hogy újra megtelik az élet nálunk – igaz, egyelőre csak a kerthelyiségben – mondta Wittich Erika üzletvezető.  

A vendéglátóhelyeken a kerthelyiségben tartózkodó vendégeknek nem kell maszkot viselni, de a felszolgálóknak igen, illetve a benti térben a vendégeknek is kell, ha rendelnek a pultnál, vagy illemhelyre mennek. Az új szabályozás értelmében az esti kijárási tilalom 23 órára módosult, azaz addig haza kell érni a megnyitott vendéglátóhelyekről a vendégeknek.

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató