Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Fájó kupabúcsú

2 239

Szerdán játszotta Negyeddöntő mérkőzését az FC Szegvár, a Csongrád-Csanád Megyei Kupában, az ellenfél a Megyei I. osztályú Csongrád TSE volt.

A mérkőzés elején szinte az első támadásból Puhala Krisztiánt ugratták ki, lefutotta a védőket majd hálóba lőtte a labdát 1:0 a második percben. Ezt követően viszont papírforma szerint a Csongrád folyamatosan támadott, és több helyzet után a 19. percben ki is egyenlített. A félidő hátralévő részét is a Csongrád dominálta, de hiába támadtak nagy erőkkel a félidei eredmény 1:1 volt. A második félidő elején gyorsan vezetést szerzett a vendég csapat, majd az 54. percben egy fantasztikus támadás után ismét Puhala futott el a védők előtt, majd egy csel után gyönyörűen készítette le a labdát az érkező Bagi Endrének aki a hálóba vágta a labdát 2:2. A következő percekben egy ideig kiegyenlítettebbé vált a játék, de a 65. perc után ismét a vendégek uralták a mérkőzést, többször a saját térfelére szorították a szegváriakat, a 78. percben Bereczkit „vágták fel” a tizenhatoson belül, a büntetőt szokás szerint Nana végezte el, de sajnos ez a büntető most kimaradt. Néhány percre rá pedig a folyamatosan terhelt hazai védőfalat sikerült megbontani és a 83. percben újabb gólt szerzett a Csongrád így már 2:3 volt az eredmény. A hátralévő percekben már a vendégek „eldugták” a labdát így maradt az eredmény.

Bagi Endre vezetőedző:

„Túl vagyunk a szerdai jelenleg utolsó kupa meccsünkön. Tudtuk, hogy megye hármas csapatként egyik ellenfél sem lesz egyszerű a kupában, de hisz mi voltunk az egyedüli megyei harmadosztályú csapat. Csongrád megyeegyes csapat, tudtuk, hogy erősebb, de ettől függetlenül ugyanolyan komolyan és felkészülten álltunk ehhez a meccshez, mint az összes többihez. Próbáltam a csapatot a kontra támadásokra építeni hisz erőben mindenképp egy kemény 90 percre kellett számolnunk. Az első gyors támadásukból már a 2. percben gólt szereztünk! Innentől várható volt, hogy mindent megtesz az ellenfél, hogy minél hamarabb egyenlítsen. Így is lett, de ettől függetlenül maradt a játék abszolút kiegyenlített. Félidőben 1:1 volt az állás. A második félidőben pár pozíció csere volt nálunk és látható volt a pozitív különbség, sajnos a félidő elején gyorsan szereztek egy gólt a vendégek de próbáltam a csapatban tartani az erőt és el hitetni velük, hogy van keresni valónk. Miután ki egyenlítettünk ismét elhittük, hogy meg lehet a meccs és tudtunk védekezésből támadni és érezhető volt már a csapaton a fáradtság, de nem adta fel senki. Miután volt egy kettős cserénk gyakorlatilag 2 percre rá a frissen beállt B. Bence hozott össze egy büntetőt. Itt azt gondoltunk, hogy most vagy soha. Állandó büntető értékesítőnk N. Roland állt a labda mögé. Sajnos a fáradtság és a nyomás minden bizonnyal ő rá is rá tette bélyegét hiszen kimaradt a tizenegyes. Ekkor picit mindenki vesztett lelki erejéből és mindent egy lapra feltéve próbáltunk védekezni és támadni ahogy erőnkből telt. Sajnos 7 perccel a vége előtt vezetést szerzett az ellenfél és ekkor már ebből nem tudtunk felállni. Viszont nagyon büszkék vagyunk, hogy így meg tudtunk szorongatni egy megye első osztályú csapatot. Számomra ez nem egy vereség volt, hanem egy bizonyíték arra, hogy van eredménye annak a munkának, amit bele tettünk ebbe a szezonba és idáig eljutottunk. A bajnokság még nyitott és a célunk a dobogó – csüggedni semmi okunk! Hétvégén utazunk idegenbe és próbálunk minél jobb eredményt elérni. Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, aki a pálya széléről szurkolt nekünk vagy akár otthonról gondolt a csapatra. Köszönet Puskás Zoltánnak, aki meglátogatta Kecskemétről csapatunkat és köszönet a Kecskeméti klubnak is, hogy ennyi hasznos dologgal támogatja az FC Szegvárt!”

Marsovszki Dániel alelnök:

„Úgy gondolom, hogy az egész falu büszke lehet a csapatra! Mint a sorozat elején elmondtam, ha már 1 kört tovább menne a csapat, akkor már elégedettek lehetünk. Ehhez képest két kört mentünk és a harmadik „akadálynál” buktunk el. Megmutatta a csapat, hogy mire képes magasabb osztályú ellenfelek ellen, két Megye II-es csapatot sikerült búcsúztatni, és egy Megye I-es csapat ellen abszolút partiban voltunk az utolsó percekig. Nyilván fájó így búcsúzni, de azt sem szabad elfelejteni, hogy egy sokkal erősebb csapat ellen játszottunk. Úgy gondolom, a következő szezonban függetlenül attól, hogy milyen osztályban indulunk, újra benevezhetünk, mert megmutattuk, hogy helyünk van ebben a sorozatban. Remélem, hogy a megye többi harmad és negyed osztályú csapata is úgy gondolja látva a mi eredményünket, hogy itt is lehet sikert elérni. Ezzel azt akarom mondani, remélem jövőre több alacsonyabb osztályú csapat is benevez ebbe a sorozatba. Szerintem mindenképp jót tenne ennek a sorozatnak és hasznos lehet az alacsonyabb osztályú csapatoknak is. A Vezetőség nevében mondhatom, nagyon büszkék vagyunk a srácokra, tudjuk, hogy ők mindent megtettek, bízunk benne, hogy a bajnokság hátralévő részében is ilyen hozzáállással fognak harcolni, hogy minél feljebb végezzenek a tabellán. Hajrá Szegvár!”

A verséggel a szegvári csapat búcsúzik a Csongrád-Csanád Megyei Kupától, de vasárnap már újra bajnoki mérkőzést játszik a tabella 8. helyén álló Öttömös SE ellen, a mérkőzés az Öttömösi Sportpálya felújítása miatt Ruzsán lesz.

FC Szegvár – Csongrád-Kunság Asztfalt 2:3 (1:1)

  • Helyszín: Szegvár, 30 néző
  • 2021. május 5. 17:30
  • Szegvári összeállítás: Bihari G., Kelemen, Szűcs (Biácsi), Bihari D., Puhala (Bereczki), Bihari T., Nana, Bagi, Józsa (Széll), Marton (Gémes), Vigh
  • Kispad: Gedai, Papp
  • Szegvári gólszerzők: Puhala 2’ Bagi 54’

- Szegvár Online hirdetés -

Szólj hozzá!

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató