Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Néptánc óra 1985-ben

2 997

Puskás Pál egyik VHS kazettáján bukkantam egy mindössze 2 perces kisfilmre, melyen egy néptánc órába kapunk bepillantást. Feltételezem, hogy Pali bácsi 1985. januárban újonnan vásárolt kameráját próbálgatta, tesztelgette – ezért készült ez a videó is.

Magyar Imre és Magyar Nóra segítségével próbáltam megfejteni a videót, úgy látjuk, hogy a felvételen egy fellépésre gyakorolhatott a csoport. A videón talán Csurgó Imre, Szanyi Attila, Vígh Péter felismerhető. A nyolcvanas években még az Ady Endre Művelődési Ház Néptánc Csoportja néven működött a mai „Dobbantó”, akkortájt a csoport tagja volt: Apró György, Bárány Angéla, Bárány László, Bárány Zoltán, Csurgó Imre, Koválcsik Sándor, Nagy Márta, Piti Ágnes, Piti Gabriella, Szanyi Attila, Szarka Dénes, Szép Mariann, Vida Zsuzsanna, Vígh Péter.

Ma este 18 órakor egy különleges videóval várlak Benneteket. A legelső videóra rögzített kisiparos bál videóját publikálom, amely feltételezhetően a legrégebbi – VHS technikával készített – szegvári videófelvétel is. Találkozzunk este hatkor.

Néptánc óra 1985-ben
Ezt a posztot ide kattintva megtalálod a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban is.

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató