Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Pedagógiai Szolgálati Emlékérem kitüntetésben részesült Csurka Zoltánné

2 099

Múlt hétvégén tartotta ballagási ünnepségét a szegvári Kurca-parti Óvoda, a Ficánka és Kisvakond csoportok gyermekei mellett „elballagott” az óvoda intézményvezetője, Csurka Zoltánné Mártika is, aki 1997-től vezette az óvodát.

Kimagasló vezetői munkájának elismeréseként az Emberi Erőforrások Minisztériuma Pedagógiai Szolgálati Emlékérem kitüntetéssel jutalmazta, amelyet Szabó Tibor György polgármester adott át a ballagási ünnepségen.

Az elismerést Szabó Tibor György polgármester adta át
Fotó: Seres Károly

Csurka Zoltánné 1963. január 16-án született. Óvónői pályáját 1986-ban Szegváron a helyi óvodában kezdte meg és azóta is ebben az épületben dolgozik. A Kurca-parti Óvoda intézményének vezetését 1997 óta látta el. Vezetői munkájában folyamatosan ösztönözte a megújulást és a tovább fejlődést, szem előtt tartva a gyerekek és a munkavállalók igényeit és érdekeit.
Intézménye iránt elkötelezett, hiteles pedagógus, vezető. Folyamatosan fejlesztette önmagát vezetői, pedagógusi minőségben egyaránt. Nyitott volt az újra, miközben megbecsülte és értékelte a jól bevált módszereket, gyakorlatokat, fontosnak tartotta a szakmai értékek megőrzését. Reális önismerettel rendelkezett. Tudatos volt saját vezetési stílusának érvényesítésében, ismerte erősségeit és korlátait. Vezetői hatékonyságát folyamatosan fejlesztette.
Személyes példamutatással és innovatív szemléletével kollégáit folyamatosan támogatta és motiválta az új pedagógia módszerek megismerésére, kipróbálására. A 24 éves vezetői tevékenysége alatt a nevelőtestülettel együtt több sikeres innovációt valósított meg. A legkiemelkedőbbek a Nyugi Ovi program, Ovizsaru, Zöld Óvoda, Örökös Boldog Óvoda, Bozsik programok, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsésztudományi Kar Általános Nyelvészeti Tanszékének kutatási referenciaintézménye, és az Oktatási Hivatal Bázis intézménye.
Mesterpedagógus intézményvezetőként széles körű tapasztalattal, felkészültséggel segítette az intézményében jól működő tudásmegosztást.
2015-től lelkiismeretes szakértői munkát végez. Fontosnak tartotta, hogy kollégáinak átadja szakmai tudását, legyen szó gyakornok segítéséről, minősítő vizsgára vagy minősítési eljárásra való felkészítésről.
Az intézményi dokumentumok kidolgozásában önzetlen segítőkészségével és naprakész tudásával végezte munkáját, segítette kollégáit.
Az intézményvezetői munkájában folyamatosan menedzselte a Kurca-parti Óvodát, törekedett a pozitív intézményi arculat kialakítására, megfogalmazva az intézménye küldetését, céljait.
Mindig tisztában volt azzal, hogy egy intézmény hatékonysága jelentős mértékben a vezetés minőségén múlik, melyért sokat kell tenni.
Szem előtt tartotta, hogy az intézményi változások stratégiai megvalósíthatósága függ attól, hogy mennyire kész– a vezető és a beosztott – azonosulni a meghozott intézkedésekkel és támogatni azokat.
A Kurca-parti Óvoda fennállásának 70. évfordulójára az intézmény teljes felújításon esett át. A zökkenőmentes működés koordinálásáért, valamint az élhető, esztétikus, modern környezet kialakításáért az intézményvezető és a nevelőtestület ebben az időszakban is példa értékűen bizonyította felelősségteljes munkáját.
Csurka Zoltánné vezetői szakmai életpályájában követelményként jelent meg az átfogó hivatástudat, a rugalmas, gyors reagálás a megváltozott igényekre, a reflektálás a végbemenő folyamatokra, a gyermek és szakmaszeretet, következetesség, igényesség, a közösségért végzett felelősség.

Szenczi Sándorné, Szegvár volt polgármestere is elismerését fejezte ki
Fotó: Seres Károly
Archív fotó, óvodai évzáró, 2004. május 14.
Fotó: Purgel Zoltán
Archív fotó, óvodai jótékonysági bál, 2006. március 11.
Fotó: Purgel Zoltán
Archív fotó, az óvoda munkatársai, 2004. május 29.
Fotó: Purgel Zoltán
Az óvoda munkatársai, 2021. május 12.
Fotó: Purgel Zoltán
Szabóné Héring Erzsébet és Csurka Zoltánné, 2021. május 12.
Fotó: Purgel Zoltán

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató