Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Életveszélyessé vált a Niagara Szegváron

2 338

Az alábbi írás a Délmagyarország 2021. június 18-i lapszámában jelent meg. A fotót és az írást készítette Kovács Erika.

Kidőlt a szegvári Niagara Italkereskedés egyik oldala szerdán. Csak az isteni gondviselésnek köszönhető, hogy a romok nem temettek maguk alá senkit.

Nagyné Kiss Tünde, a Niagara Italkereskedés üzletvezetője, az épület bérlője a könnyeivel küszködve mesélte el a történteket.

– Néhány napja furcsa, félelmetes hangokat hallottunk, „morgott” az épület. Szóltunk a tulajdonosnak. Megnézte, szólt az önkormányzatnak. Kijöttek, szétnéztek, másnap kidőlt a fal

– mondta.

Forgalmas bolt a Niagara, nemcsak italt árulnak, hanem a konzervektől a bébiételekig, a papíráruig nagyon sok terméket.

Szilágyi-Bihari Emese Zsanett eladó a baleset előtti percekben éppen azon az oldalon töltötte fel a hűtőket áruval. Egy törzsvevőjük, látva, hogy éppen nincs vásárló, kihívta egy kicsit beszél- getni.

– Akkor is jött a furcsa hang. Benéztem. Azt hittem, hogy a boltíves résznél a gipszkarton megadja magát. Akkor már porzott a plafon, a következő pillanatban pedig kidőlt a fal

– mesélte a történteket az eladónő.

– Bele sem merek gondolni, mi történik, ha forgalmasabb időszakban történik a tragédia! A boltot úgy alakítottuk ki, hogy babakocsival vagy rokkantkocsival is lehessen a sorok között közlekedni! Az üzlet előtti járdán is mindig nagy a forgalom

– sorolta Nagyné Kiss Tünde.

Személyi sérülés nem történt, de az épületkár mellett a bolt berendezései, a hűtők és az árukészlet egy része is a romok alá került. Tünde még nem tudja, hogyan tovább.

A településen azt beszélik, a fal kidőlésének köze lehet az önkormányzat járdaépítéséhez. Állítólag közvetlenül az épület alapja mellett 60 centis tükröt készítettek. Kitermelték a betontuskókat is. A munkálatokhoz nagy teljesítményű gépet, légkalapácsot is használtak.

Szabó Tibor, Szegvár polgármestere szerint ez rémhír. Erről a közösségi oldalán írt:

– Június 15-én, kedden szakértővel és műszaki ellenőrrel vizsgáltuk meg az épületet, mert a tulajdonos jelezte felénk, hogy a fal megrepedt belülről. A szakértő a véleményében leírta, hogy nincs összefüggés az épületben keletkezett kár és a járdaépítés között.

Az épület tulajdonosától megtudtuk, az önkormányzattal közösen független igazságügyi szakértőt kértek fel, hogy kiderüljön, volt-e köze az önkormányzati járdaépítésnek a fal kidőléséhez.


Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató