Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Kié a Művelődési Ház?

2 971

Gémes László – korábbi polgármester – Facebook oldalán jelent meg az alábbi bejegyzés 2021. szeptember 2-án, melyre nyílt választ tett közzé Facebook oldalán Szabó Tibor György, Szegvár jelenlegi polgármestere. A polgármester közleményét honlapunkon is közzétesszük.

Gémes László bejegyzése:

Szabó Tibor György válaszlevele:

Kedves Szegváriak!

Megtisztelő, az a figyelem a megyei közgyűlés elnökétől, amelyet irántam és községünk iránt tanúsít hivatalos Facebook oldalán. (Feltételezem, hogy a megye maradék 59 települése is élvezi kitüntető figyelmét.)

Úgy tűnik, Gémes Lászlónak a pofon még mindig fáj, amelyet 2019 őszén kapott Önöktől.

Ha valaki kíváncsi, és nem olvasta még a legutóbbi Szegvárt érintő bejegyzést, az most kattintson az oldalára, és olvassa el figyelmesen!

Köztudott, hogy a mi szegvári hősünk kommunikációjával problémák vannak. A csúsztatások, elhallgatott tények és féligazságok folyamatosan jelen vannak írásaiban és tévés nyilatkozataiban.

Álljon itt most néhány érdekesség, amely mindezeket jól tükrözik, lássuk, az úgymond sikeres 2019 előtti időszakot.

Kezdjük a legfrissebbel: Művelődési Ház.

2021. szeptember 2-án az épületben szakértők bevonásával bejárás történt, amelyet Gémes László és az új elnök Gémes Gergő indított annak érdekében, hogy az említett 54 millió forintos beruházás kapcsán a Kurca-Völgye Egyesület tulajdonjogot szerezzen az épületben. Véleményünk szerint ennek nincs jogalapja.(Érdekességként megemlítem, hogy az Egyesület és az Önkormányzat között érvényben lévő bérleti szerződés ellenére évekig nem fizettek bérleti díjat.) Ugyanez a helyzet áll fenn az Ifjúsági Szálláshellyel is, amelynek ügyében már a szakértői vizsgálat lezárult, jelen pillanatban nincs további fejlemény. (5 évig használta úgy a szálláshelyet az Egyesület, hogy a kiadásokat az Önkormányzat fizette, a bevételeket pedig az Egyesület tette el.)

Felmerülhet a kérdés: Ki rombol? Ki osztja meg a lakosságot? Ki akarja széthúzni az önkormányzati vagyont?

Kedves Szegváriak!

Tájékoztatom továbbá Önöket, hogy jelenleg két beadott feljelentés van, amelyben a volt polgármester (Gémes László) érintett. Az egyik jogtalan önkormányzati földhasználat a polgármestersége alatt, mely után még arra sem volt hajlandó, hogy megfizesse a földhaszonbért. Felmerülhet a kérdés: Ki károsította a falu vagyonát?

A másik feljelentést egy érdekes körülmények közötti, szabályellenesen leselejtezett informatikai eszköz miatt adtunk be, amely Gémes László nevére volt használatba adva.

A feljelentések kapcsán üzenetet kaptam, hogy ha újabb feljelentést teszek, akkor nem fog visszariadni a testi bántalmazástól sem.

Sajnos van más nagyértékű eltűnt eszköz is, mely miatt meg fogjuk tenni a szükséges jogi lépéseket.

Kérem Önöket, gondolkodjanak el azon, hogy méltó-e az ilyen ember a megye képviseletére! És még nem is szóltam arról, hogy köreiből származó információk szerint ő az, aki az „őszinte” oldal lektora, szerzője és cenzora. Nem szóltam a botrányos viselkedéséről sem a különböző körökben…

Gondolkodjanak el azon, hogy méltó-e az ilyen ember a megye képviseletére, aki sajátos módon intézi zűrös dolgait, kihasználva pozícióját.

Kedves Szegváriak!

Biztosíthatom Önöket arról, hogy ezek után is a szegváriak érdekeit fogom képviselni! Úgy gondolom, én úgy kezdtem politikai pályafutásom, hogy nem kellett a személyes egzisztenciám felépíteni, ellentétben a 2006-ban megválasztott polgármesterrel, aki elfelejtette, hogy honnan jött.

Tájékoztatom Önöket továbbá arról, hogy a Magyar Falu Programban és a Belügyminisztériumi pályázaton elnyert útfelújítások szeptember hónapban elkezdődnek. Kérem Önöket, hogy ne üljenek fel olyan rosszindulatú kommentelőknek, hogy ezt az Önkormányzat másra költötte, hisz ezeknek szigorú elszámoltatásuk van.

A hozzászólóknak és lelkes lájkolóknak pedig annyit mondanék, ha kérésük, kérdésük, észrevételük van, nyugodtan forduljanak hozzám, mert azzal, hogy kiírják a megyei oldalra, a problémák még nem oldódnak meg.

Továbbra is vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

Szabó Tibor György, Szegvár Polgármestere

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató