Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Megjelent Bacsa Zsófia és Baráth Zoltán Hatred című könyve

3 119

A Szegvári Irodalmi Kör könyvbemutatóra várta az irodalomkedvelő közönséget. Bacsa Zsófia és Baráth Zoltán Hatred című fantasy regényét mutatták be a szerzők és Nagy Sándor mindszenti író.

A könyvbemutató teljes videófelvételét megtekinthetik a Szegvár Online-on és a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban. A videó tartalmaz érdekes timelapse animációkat is.

A könyvet Bacsa Zsófiánál (Mindszent) és Ujvári Ágnesnél (Szegvár, Vasbolt) lehet megrendelni és megvásárolni 1.500 Ft-os áron.

A történet cselekménye, egy, a miénkkel párhuzamos valóságú Földön játszódik. Mágia használó világ, mely az idő vonalon az 1940-es évek elejére tehető. A fő helyszín, egy közepes nagyságú városka, Hatred, mely az angol gyűlölet, utálat szóról kapta a nevét, és az alternatív valóságban a U.S.A. közép-nyugati részén létezik. Szerepelni fog még egy másik város is, mely egy alternatív Las Vegas (Itt Les Vigas-nak nevezik). Később a térkép köre bővülni fog, de az első kötet fő cselekményei Hatred-ben, és Les Vigas-ban fognak játszódni.

Az alaptörténet mutatványos cirkuszi klánok összetűzéseiről szól, melyek egy amolyan Rómeó és Júlia szerelmi szálon indulnak el, és onnan bonyolódnak tovább. Két cirkuszi társulat két tagja szeret egymásba. A Harlekin – klán béli Réz-orrú Joe, bohóc, de leginkább láthatatlanná válási tehetségének veszi hasznát saját társulata, és a Hulladékok-klán béli Myrtill, aki szintén bohóc, ám míg fel nem fedezi képességeit, teljességgel átlagos életet él. A Harlekinek lenézik a Hulladékokat, mivel utóbbi társulat tagjai nem használnak mágiát. A Társulatok vezetői utálják egymást, Blake Harlekin tűz-mágus méltóságán alulinak érzi, hogy leereszkedjen Gennyes Jack-hez, aki „csak egy ember” egy különleges genetikai betegséggel, mely lehetővé teszi számára, hogy a fájdalomérzet teljes kizárásával elviselje súlyos bőr-betegségét. Gennyes pedig irigységből utálja Blake-et.

Ám léteznek rajtuk kívül is cirkuszi klánok, melyek a későbbiekben bekapcsolódnak a háborúba. Ott van a Wyrm-féle Elfajzottak Cirkusza, melynek vezetői egy vérfarkas, és egy vámpír, Ulther -, és Raven Wyrm. Az Ő társulatuk háttere a legsötétebb tónusú a Raven vérével feltámasztott, és kezes szolgaként, valamint látványosságként létrehozott bizarrabbnál bizarrabb teremtményekkel. Ezek közül az egyik Monro, a Százszor Visszahozott Rém, aki eszességével érvényesül, a vámpírnő jobb kezeként. A Wyrm-féle Elfajzottak Cirkuszának tagja még a Zsákosnak nevezett igen sötét alak, aki időnként a gyermekrablástól, és áldozatai húsának elfogyasztásától sem riad vissza.

Rajtuk kívül ott van egy mágiát szintén nem használó, bár annak előnyeit igénybe vevő klán, a Közvetítők Klánja, aki összekoordinálja, szervezi, és a háttérből felügyeli a Társulatok életét, és ha szükséges, elsimítja az ellentéteket (Diplomata Bill), vagy éppen büntetéseket szab ki a hőzöngőkre (Az Inkvizítor), vagy üzleteket bonyolít le közöttük (A Kereskedő), ha ez szükségessé válik. Köztük a „bili akkor borul”, amikor a Harlekin, és a Hulladékok közötti találkozót lebonyolító Diplomata Bill vétlen áldozatává válik az elszabadult indulatoknak. A történet, melynek kimeneteléről többet nem árulhatunk el, nagyjából ekkor, és innen indul.

Videóalbum

2021. szeptember 10.

Fotóalbum

Szegvári képek, szegvári emlékek

Ezt a posztot ide kattintva megtalálod a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban is.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató