Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Máltai hírek

1 489

KÖSZÖNET a nehéz sorsúak megsegítéséért

Advent idején több akció indult településünkön a nehéz sorsú szegvári lakosok megsegítéséért. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szegvári Csoportja pénzadományért „Szeretet sütit” kínált, konzervgyűjtési akciót hirdetett, melyekben plébános úr volt segítségünkre.

A községben működő civil szervezetek – az önkormányzat támogatásával – Adventi találkozások címmel rendezvényeket szerveztek három pénteki és három szombati délutánon. Az ünnepi ráhangolódás jegyében volt lehetőség játékra, beszélgetésre, tea, forralt bor, finom ételek és sütemény kóstolására. Mindezekért cserébe a kihelyezett ládikába pénzadományt adhattak azon résztvevők, akik a náluk nehezebb helyzetben lévőket kívánták támogatni. Bár az időjárás nem volt kegyes hozzánk, mégis öröm volt látni, hogy milyen sokan voltak fogékonyak arra, hogy valami jót tegyenek. Megnyilvánult ez a sok-sok önkéntes időt, pénzt, fáradtságot nem kímélő munkájában, az alapanyag felajánlásokban, a rendezvényre ellátogatók aktív részvételében és nem utolsósorban nagylelkű adományaiban. A dobozban lévő 370 ezer forintot polgármester úr adta át a segélyszervezeteknek.

Az összegyűlt adományból 250 ezer forint értékben vásároltunk élelmiszert. A Katolikus kör épületében összesen 100 db csomagot állítottunk össze, melyből 30-at a rászoruló nagycsaládosok, 70-et az egyedülállók részére juttattunk el a Máltai- és a Karitász csoport önkéntesei, a Polgárőr Egyesület és a tanyagondnok közreműködésével. A 120 adag székelykáposzta alapanyagainak nagy részét szintén a pénzadományból vásároltuk meg, melyet a Kurca-parti Óvoda konyhai dolgozói főztek meg.

Mivel jóval több pénzadomány gyűlt össze, annak megmaradt részét a Húsvéti ünnepek előtt fogjuk felhasználni.

Szívmelengető érzés volt azt megtapasztalni, ahogy falunk lakói lehetőségeikhez mérten közös összefogással segítettek rászoruló embertársaikon. Emberségből, szeretetből és az egymás iránti felelősségvállalásból egyaránt kiválóra vizsgáztunk.

Nagyon sokan megéltük Kiss-Rigó László püspökünk felemelő gondolatait: „Ilyenkor a legkérgesebb lelkű emberek is fogékonyabbak arra, hogy valami jót tegyenek, és ez nemcsak azoknak jó, akikkel teszik, hanem nekik maguknak is, mert jobbak lesznek tőle. Minél több áldozatos szeretetet nyújt vagy ad valaki, annál több lesz a szeretet, a jóság benne is.”

Hálásan köszönjük mindenki munkáját, támogatását, adományát, az embertársainkra való odafigyelést, a nehezebb helyzetben lévők megsegítését!

Jó egészséget! Kegyelmekben gazdag, boldog újesztendőt kívánunk!

Gyömbér Ferencné

Máltai Csoport vezetője

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató