Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Szegvárért Emlékéremmel tüntették ki Tóth Lászlónét

2 321

Az augusztus 20-i ünnepségen kerültek átadásra a Szegvárért Emlékérem elismerések. Idén elismerésben részesült Kondacs Mihályné, a Kurca-parti Óvoda óvónője, és Tóth Lászlóné, a Forray Máté Általános Iskola egykori igazgatója.

„Szegvárért” Emlékérem kitüntetés adományozható azoknak a személyeknek, személyek csoportjának, társadalmi vagy gazdasági szervezeteknek, akik, vagy amelyek Szegvár fejlesztésében a társadalmi, szociális, kulturális és gazdasági élet valamennyi ágazatában kiemelkedően hasznos munkát végeztek és ennek révén Szegvár értékeit növelő maradandó eredményeket értek el”.

Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete a 70/2022. számú határozatával „Szegvárért Emlékérem” kitüntető cím adományozásáról döntött Tóth Lászlóné részére.

Tóth Lászlóné

Tóth Lászlóné 1951-ben született Debrecenben. Középiskolai és egyetemi tanulmányait is Debrecenben végezte. A Debreceni Agrártudományi Egyetem agrármérnök szakos hallgatójaként ismerkedett meg férjével, Tóth Lászlóval, az Egyetem szegvári származású végzős hallgatójával, akivel rövidesen összeházasodtak, és Szegváron telepedtek le, így a tanulmányait már levelező tagozaton fejezte be.  Először a szegvári Puskin Mezőgazdasági Termelőszövetkezet könyvelési részlegén, majd a növénytermesztési főágazat központi agronómusaként dolgozott, később az öntözési segédüzem irányítója volt. 1989-ben a pályamódosítás mellett döntött, és a Szegvári Általános Iskolában helyezkedett el biológia-technika szakos tanárként. Ezután hamarosan mérnöktanári, majd közoktatás-vezetői végzettséget szerzett. 11 évig töltötte be az iskola igazgatói tisztségét egészen 2008-as nyugdíjba vonulásáig. Annak ellenére, hogy nem tősgyökeres szegvári, mindig is aktív résztvevője és szervezője volt a falu közösségi életének.
Igazgatóként és önkormányzati képviselőként megismerte községünk közéletét, aktívan szervezte a diákok sport és szabadidős programjait.
Önkormányzati képviselőként is a jobbító szándék és a község fejlődése érdekében való tenni akarás jellemezte tevékenységét.
25 évvel ezelőtt az árvízkárt szenvedett Lewin Brzeski nevű lengyel település javára szervezett adománygyűjtéssel elkezdődött egy testvér-települési és diákcsere együttműködés. Majd megalakult a Lengyel-Magyar Baráti Társaság, amely mint bejegyzett egyesület, a kölcsönösen őszinte vendégszeretet jegyében éveken át működött a tanulók, a tantestületek és a két település önkormányzata között. Sok-sok önkéntes segítő közreműködésével, valamint a szülők bevonásával a Baráti Társaság elnökeként is sokat tevékenykedett a testvértelepüléssel való kapcsolattartás szervezésében, a programok lebonyolításában. Nyugdíjba vonulását követően még néhány évig szívén viselte a Baráti Társaság sorsát és ma is szép emlékeket őriz a sok közös programról.
Nyugdíjasként ma is aktív tagja és támogatója a Fuszulyka Nyugdíjas Klubnak, illetve egyéb helyi civil szervezeteknek, és igazi motorja a családja életének. Négy unoka büszke nagymamája.

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató