Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Bezár a szegvári takarékszövetkezet

3 570

Szabó Tibor György polgármester közleménye

Tisztelt Szegvári Lakosok!

November 29-én a Takarékbank Zrt. munkatársai értesítettek arról, hogy a szegvári kirendeltség 2022. december 29-én délben véglegesen bezár. Azt követően az MFB pont kiszolgálás kivételével nem lesz semmiféle ügyintézés elérhető a Szabadság tér 1. szám alatt. A bankautomata egyelőre marad, de az is csak addig, ameddig az Önkormányzat a Takarékbanknál vezeti a számláját, kaptuk az ultimátumot. Akinek nincs bankkártyája, Szentesen vagy Mindszenten tud ezentúl hozzáférni a bankszámlájához.

A Takarékbank döntése hátrányosan érinti nemcsak az önkormányzatot és intézményeit, hanem elsősorban azokat a helyi lakosokat, akik azért vezették a számlájukat a Takarékbanknál, mert helyben, személyesen lehetett intézni a pénzügyeket. Súlyosbítja a helyzetet, hogy semmiféle átmeneti időszakot, rövidített nyitvatartást vagy egyéb intézkedést nem biztosít a Takarékbank az érintett helyi számlatulajdonosok részére. A helyi fiók bezárásáról is csak azokat az ügyfeleket értesítik közvetlenül, akiknek meg van adva elektronikus levelezési címük a bank felé. A Szabadság tér 1. szám alatti ikonikus épület értékesítésre kerül.

A Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet 1957 februárjában alakult meg helyi lakosok szövetkezése által éppen azért, hogy a helyi lakosság pénzügyeinek kiszolgálása megvalósulhasson. A takarékszövetkezet folyamatosan fejlődött, amíg végül 16 kirendeltséggel és összesen körülbelül 120 munkavállalóval rendelkezett. A Szabadság tér 1. szám alatti fiókban volt olyan időszak, amikor 40 főnek adtak munkát, akiknek döntő többsége szegvári lakos volt. Az önkormányzat legnagyobb adófizetője volt egykor a takarék, évi 10 millió forintot is jóval meghaladó helyi iparűzési adó befizetésével, amelyből a helyi szolgáltatások színvonalát tudta emelni az önkormányzat. A szegvári lakosok munkájának gyümölcséből, éppen a szegvári lakosok boldogulásának előmozdítása érdekében.

A takarékszövetkezeti integráció végül beolvasztotta a helyi takarékszövetkezetet, majd az MKB Bank és a Budapest Bank valamint a takarékszövetkezetek egyesítését követően jövő májusban Magyar Bankholding Zrt. néven egy új gigabank kezdi meg a működését. Az új bankholding deklarált célja a milliomosok vagy inkább milliárdosok kiszolgálása a helyi „kisemberek” helyett.

Sok szegvári rászoruló és nyugdíjas fog nehéz helyzetbe kerülni a fiók bezárása miatt, ezért Farkas Sándor országgyűlési képviselő úr segítségét kértem, hogy tegyen meg minden lehetséges lépést annak érdekében, hogy ha esetleg részleges nyitvatartással is, de maradjon meg a helyi pénzintézet.

Szabó Tibor György
polgármester

A Takarékbank közleménye

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató