Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Nagy karácsonyi összefoglaló – 9+3 karácsony előtti szegvári program

2 478

A karácsonyt megelőző hetekben aktívan részt vettem az ünnepi programok megörökítésében és a fotók és videók jó minőségben és nagy nyilvánosság előtt való publikálásában. Az összefoglalókat sokan megtekintették a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban, de a képek a Szegvár Online-on is megjelentek, így nem csak a „Facebookozók” szűk köre láthatta azokat. Egyes bejegyzések több ezer elérést „kaptak”.

A fotók és videók archiválását úgy végeztem, hogy azok biztosan fennmaradjanak az utókornak. Célom az, hogy pl. a pásztorjátékon vagy az iskolai rendezvényen szereplő gyermekek 50-60 év múlva meg tudják mutatni a felvételeket unokáiknak.

A videóim ultramagas, 4K-s felbontásban jelentek meg, viszont a prémium minőség miatt ezek csak a Szegvár Online-on és Youtube csatornámon lettek közölve. Nagyon sokan megnézték a videóimat interneten és okostévén.

Fogadják szeretettel a szegvári karácsonyi programok nagy összefoglalóját. Én ezzel az összefoglalóval szeretnék boldog karácsonyt kívánni valamennyi olvasómnak, követőmnek!

Purgel Zoltán, szerkesztő

Első adventi gyertyagyújtás – 2022. november 27.

Andrási Elemér, Szegvár plébánosa áldotta meg a koszorút, s meggyújtotta az első gyertyát. Közreműködött a Bazsa Mári Népdalkör. (Az összefoglalómat a Szegvár Online-on több mint hatezren látták.)

Adventi találkozások – 2022. december 3.

A második Adventi találkozásokon a házigazda a Katolikus Karitász szegvári csoportja, a Máltai Szeretetszolgálat Szegvári Csoportja, a Szegvári Egyesített Közművelődési és Muzeális Intézmény, az Ampulla Center, a Mozgáskorlátozottak Szegvári Csoportja és a Szegvári Polgárőr Egyesület volt.

Második adventi gyertyagyújtás – 2022. december 4.

A Kurca-parti Óvoda Szivárvány és Eszterlánc csoportos gyermekei kis világító mécsesekkel a kezükben, ünnepi műsort adtak elő, az adventi koszorút körbejárva énekeltek. A második gyertyát Vigh Mária, a Kurca-parti Óvoda intézményvezetője gyújtotta meg. Ezen a vasárnapon érkezett meg a Mikulás, a gyermekek nagy örömére. Sok jó pillanatot sikerült megörökítenem a gyermekekkel és a Mikulással, a videómban slideshow-t is láthatnak.

Adventi találkozások – 2022. december 10.

Az Adventi Találkozások programsorozat harmadik napi „állomásán”, a Szegvárért Egyesület, a Szép Öregkor Nyugdíjas Egyesület, a Futball Club SE és a Szegvári Kyokushin Karate Dojo SE volt a házigazda. Sajnos az eső miatt néhány programelem elmaradt, de a zuhogó eső ellenére vidáman telt a szombat délután, akik eljöttek jól érezték magukat.

Harmadik adventi gyertyagyújtás – 2022. december 11.

A harmadik gyertyát Vighné Németh Ildikó, a Forray Máté Általános Iskola intézményvezetője gyújtotta meg. Szanyi Benedek és Károlyi Gyöngyi 8. osztályos tanulók Aranyosi Ervin: A szeretet angyala című verset szavalták el. Az iskola második osztályos gyermekei az adventi koszorút körül állva énekeltek.

Adventi találkozások – 2022. december 17.

Az Adventi találkozások programsorozat negyedik napján a házigazda a Szeg-Vár-Lak Egyesület, a Fuszulyka Nyugdíjas Klub, és a Szegvári Kyokushin Karate Dojo SE volt. Nagy sikere volt az élő társasjátéknak, a hóember által feltett kérdésekre kellett helyesen válaszolni.

Negyedik adventi gyertyagyújtás – 2022. december 18.

Szabó Tibor György, Szegvár polgármestere gyújtotta meg a negyedik adventi gyertyát, köszöntőjében arra kérte a Szegváriakat, hogy őrizzenek meg magunknak minél többet az ünnepből, vigyék magunkkal a karácsony fényeit, építkezzünk évezredes értékeinkből a hétköznapokban is. A Betlehemi pásztorjáték nagy sikert aratott.

Forray Máté Általános Iskola karácsonyváró ünnepsége – 2022. december 20.

December 20-án rendezte meg a Szegvári Forray Máté Általános Iskola karácsonyváró ünnepségét. A szegvári Művelődési Ház zsúfolásig megtelt, sokan kíváncsiak voltak a gyerekek műsorára. Az általam készített fotókat és videót nagyon sokan megnézték.

Szegvári hittanos gyerekek pásztorjátéka a templomban – 2022. december 23.

A szegvári hittanos gyermekek hagyományos pásztorjátéka december 23-án, a gyermekek karácsonyán került megrendezésre a szegvári Kisboldogasszony Templomban. Több mint 30 gyermek adta elő a pásztorjátékot a már karácsonyfákkal szépen feldíszített templomunkban. (Kevesebb mint 24 óra alatt több mint kétezren látták az összefoglalót.)

+ Ráadás

Mikulások és krampuszok az elmúlt 20 évből – 2022. december 5.

Ebben a különleges fotóalbumba az elmúlt 20 évből, a fotós pályafutásom alatt készült, Mikulásokról és krampuszokról megörökített fotó válogatást láthattak. A képek Szegváron készültek céges-, óvodai-, iskolai- és községi rendezvényeken, de volt, hogy az utcán jártamban-keltemben kaptam lencsevégre a Mikulást.  

A Szabadság tér fényei – 2022. december 17.

December 17-én, a sötétedés kezdete előtt készítettem néhány fotót az ünnepi díszekbe öltöztetett Szabadság téri parkban. Az idei év meglepetése és a gyerekek nagy kedvence a parkban felállított kis házikó, amelyet Kutas Imre és felesége, valamint Bakosné Vigh Szilvia készített több héten keresztül.

Adományok csomagolása a Katolikus Körben – 2022. december 19.

December 19-én a Katolikus Kör épületében voltam, s sikerült fotókon megörökítenem az önkéntesek „sürgését-forgását”, s azt, hogy milyen lelkesen pakolják az adománycsomagokat, a konyhában pedig épp a töltöttkáposzta főtt, amelyet ugyancsak a szűkölködő családok fognak megkapni.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató