Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Öveges József Emlékexpressz indul a Zalába

1 374

Tavaly október elsején egy fotósorozatot készítettem a szegvári vasútállomáson áthaladó Attila Expressz különvonatról. „Attila Expressz haladt át Szegváron, a „pesti gyors” emlékére” című írásomat és fotóimat nagyon sokan megtekintették, s jó pár vasútbarát Facebook csoportban is megosztották. Mint utóbb kiderült, ezeket az utakat a „Vasutazz velünk” baráti közösség szervezi.

Szeretném promotálni a következő útjukat, az Öveges József Emlékexpresszt, amelynek útiránya Zala megye. Az élményvonat Budapestről a Déli Pályaudvarról indul 2023. április 22-án szombaton 9 órakor, s a Budapest Déli pályaudvar – Zalaegerszeg – Lenti –Páka – Tata – Budapest Déli pályaudvar útirányon közlekedik, április 23-án vasárnap 20 óra 19 perc körül érkezik vissza a Déli Pályaudvarra.

Azt hiszem nem tévedek, ha azt állítom, hogy az X generáció minden tagja előtt ismert Öveges József tanár úr, az Iskola tévé kísérletező fizika tanára. Magával ragadó személyisége, a tantárgya szeretete és szórakoztató kísérletei, még a természettudományokat nem szívlelő tanulókat is megérintette.

A Halmai testvérpártól megtudtam, hogy a jegyek több mint fele már elkelt, aki szeretne részt venni programjukon a www.vasutazzvelunk.hu weboldalon tud foglalni jegyet.

A Vasutazz Velünk következő élményvonatával 2023. április 22-én szombaton és 23-án vasárnap két hatalmas magyar tudós egyéniségét, munkáját, valamint életútjuk nyomait derítjük fel és elevenítjük meg. Az egyik vonatunk névadója Öveges József fizikatanár, míg a másik Papp Simon geológus, a magyar olajbányászat megteremtője. Utunkon végigkísér bennünket Härtlein Károly fizika tanár, akit a Brutális fizika filmekből ismerhetnek utasaink, hogy fizikaóráival és folyamatos korrepetálással segítse elő számunkra a természet és a tudomány mélyebb megismerését, megértését.

– írják weboldalukon.

A részletes program az alábbi tájékoztatóban található.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató