Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Biztonságosabbá tennék a szegvári vasúti átjárót

998

Szegváron, a Kinizsi utcai, sorompóval biztosított vasúti átjárót szeretnék biztonságosabbá tenni. Céljuk, hogy a jövőben elkerülhetőek legyenek a rendszeres balesetek – ezt kérte Kis János önkormányzati képviselő a legutóbbi képviselő-testületi ülésen.

A teljes sorompóval biztosított vasúti átjárónál évtizedek óta sok baleset történik, legalább három motorral közlekedő halt már meg a sorompónak ütközve. Ennek oka az lehet, hogy a reggeli órákban Szentes irányába közlekedve az erős szembe napsütés miatt nehezen észrevehető, ha a sorompó le van engedve. Ilyenkor a szemből érkező fény miatt a fényvisszaverők sem segítenek, mert a másik irányból érkező fényt tükrözik vissza. Az idősebbek még emlékezhetnek arra, hogy régebben „szakállas” sorompó volt itt, amely jobban észrevehető volt. A legjobb megoldás persze az lenne, ha félsorompóval kombinált fénysorompó létesülne.

A márciusi képviselő-testületi ülésen is szóba került a dolog, akkor Nagy János alezredes, a Szentesi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának vezetője azt válaszolta Kis János képviselőnek, hogy kollégái rendszeresen ellenőrzik a kérdéses vasúti átjárót, főleg szürkületi időszakban.

Az április 27-i képviselő-testületi ülésen Kis János képviselő felvetésére részletesebben tárgyalta az ügyet a testület, abban maradtak, hogy első körben a megoldás megtalálása érdekében megkeresik a MÁV csoportot, a Szentesi Rendőrkapitányságot és a Magyar Közút Zrt-t.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató