Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Nyílt nap volt a polgármesteri hivatalban

1 007

Forrás: szegvar.hu

Vendégeink voltak a szegvári Forray Máté Általános Iskola 8. osztályos tanulói

Szegvár Nagyközségi Önkormányzat 2022. december 15-ei ülésén elfogadta Szegvár rövid távú ifjúsági koncepcióját. Ebben több célt is megfogalmazott, amelyeknek része volt a fiatalokkal való aktívabb kommunikáció.

Huszonhárom fiatallal telt meg az Önkormányzat ülésterme. Először polgármester úr beszélt az önkormányzat kötelező és vállalt feladatairól, a polgármesteri feladatokról, a fenntartott intézményekről, az önkormányzati munka árny és napos oldaláról. A gyerekeknek több kérdésük is volt a polgármester felé, amikre örömmel válaszolt.

Majd a jegyző úr mutatta be a gyerekeknek a polgármesteri hivatalt és feladatait, milyen ügyekkel lehet a jegyzőhöz fordulni. Megkérdezte őket, hogy milyen típusú választások szoktak zajlani Magyarországon, és mikortól választó és választható egy állampolgár. A választásról nem csak beszéltünk a nyolcadikosokkal, hanem három, listás mesepártra lehetett is szavazatot leadni, és megtudták, hogy hol van a személyin az igazolvány száma.

Egy kis szünet, és a választás lezajlása után az anyakönyvvezető mesélt feladatairól, érdekességeiről. Különlegességképpen pedig 1898 és 1901 évből származó házassági, születési és halotti anyakönyveket mutatott a gyerekeknek, akik csodálattal lapozgatták az évszázados könyveket.

Szegvári kiadványokkal, információs anyagokkal, egy-egy pendrive-al és reméljük hasznos információkkal és tapasztalattal távoztak a nyolcadikosok a Szegvári Hivatal ülésterméből!

Jövőre várni fogjuk a következő végzős osztályt!

Magyar Zita, ifjúsági referens

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató