Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Elcsörgött a pesti gyors

820

Idén ötvenéves a MÁV M41-es, Csörgő mozdonysorozata, ezért a vasúttársaság „Csörgő 50” rendezvénysorozat keretében retróvonatokat közlekedtetett Makótól Budapestig, az egykori „makói és pesti gyors” emlékére.  

Sokan emlékezhetnek rá, hogy Makó és a főváros között a ’90-es évekig közvetlen járat közlekedett, a dízeles szakaszon csörgős vontatással. Az erre emlékező retróvonat mozdonya a korábban békéscsabai 2128-as klasszik Csörgő volt, a szerelvényben pedig első- és másodosztályú kocsik, illetve a Pannónia étkezőkocsi közlekedett. A járműévfordulón kívül a Hódmezővásárhely – Makó szakasz százhuszadik, a Hódmezővásárhely – Szentes száznegyvenedik évfordulója előtt is emlékezett a programmal a vasúttársaság.

A hét vagonból álló szerelvényen több száz vasútbarát utazott, a vonat útját végig követte megannyi fotós. Én Szegvártól Szolnokig készítettem fotókat, fogadják szeretettel fotósorozatomat. Jó lenne valamilyen összefogás a vonal menti települések polgármesterei részéről annak érdekében, hogy legyen közvetlen vasúti összeköttetés a települések és a főváros között.

Fotóalbum

27 photos
 
There was an error connecting to flickr. Please try again later.
1 Message:
cURL error 28: Failed to connect to api.flickr.com port 443 after 15202 ms: Couldn’t connect to server

Szegvári képek, szegvári emlékek

Ezt a posztot ide kattintva megtalálod a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban is.

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató