Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Újabb szegvári kincsek

1 409

Hamarosan óriási tartalommal fog tovább bővülni Szegvár digitális archívuma, régi szegvári fotók, képeslapok, dokumentumok, stb. A Szegvári Falumúzeumtól kaptam kölcsön digitalizálás céljából ezeket az anyagokat, amelyek hamarosan megjelennek a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban is.

Egyes fotók több mint 100 évvel ezelőtt készültek. A képeken szegvári emberek, csoportképek, házak, a parasztság és az iparok élete (pl. Háziipari Szövetkezet, Gorkij, kertészet, Puskin Tsz, tehenészet, stb.) háborús levelezőlapok.

Az értékes anyag feldolgozását megkezdtem, várhatóan egy évet fog igénybe venni a feladat elvégzése, pár héten belül elkezdem publikálni az anyagot a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban, naponta 19.30 órakor fognak megjelenni a bejegyzések. Most is nagyon számítok Olvasóink hozzászólásaira, a képeken látható emberek „felismerésében”, a helyek, tevékenységek beazonosításában.  

A „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportot 2019. augusztus 22-én – indítottam el azzal a céllal, hogy a közösséghez csatlakozó tagok Szegvár múltját, annak kultúráját, életét, mutassák be képeken, dokumentumokon keresztül. Az eltelt több mint 4 év alatt sok kedves visszajelzést kaptam Szegváriaktól és Szegvárról elszármazottaktól. Nagyon sokan követik múltidéző csoportunkat „vidékről” és környező településekről (Szentes, Mindszent, Mártély, Hódmezővásárhely, Csongrád, Szeged), de Magyarország más régióiból is vannak tagjaink. Szeretném kihangsúlyozni, hogy itt csak minőségi és politikamentes tartalom jelenhet meg, például itt nem fordulhat elő, hogy egy politikai jelölt választási füzetét publikáljuk.

Kiemelten ügyelek arra, hogy az általam „megmentett” fotók örökre fennmaradjanak az utókornak, s ne csak a Facebookon, hanem több, párhuzamos online platformon és digitális adattárolókon, fotó múzeumokban legyenek archiválva. Figyelmet fordítok arra is, hogy dátummal, leírással, a képen látható személyek neveivel lássam el a digitális archívumot, így például, ha száz év múlva valaki a családfáját kutatja, akkor könnyen megtalálhatja ezeket az anyagokat. Vagy például a mai óvodások 50-60-70 év múlva meg fogják tudni mutatni gyermekkori fotóikat unokáiknak.

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató