Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

170 tonnás darut húzott el állkapcsával Sinka „Popey” Zsolt

821

Egy 170 tonnás óriás darut húzott el a fogával Sinka Zsolt, szegvári születésű erőművész. Hasonlókat csak moziban, szuperhősökről szóló filmekben lehet látni, ám Zsolt emberfelettinek tűnő produkciójához nincs szükség semmiféle filmtrükkre.

Az óriásdaru egy 8 tengelyes, 200 tonna körüli munkagép, melynek külön érdekessége, hogy 16 hatalmas kereke közül mindegyiket külön hidromotor hajtja meg, és mind külön kormányozható. A gépszörny emelőkapacitása 450 tonna, 200-300 tonnás elemek (leginkább hídelemek) mozgatására szolgál.

Sinka Zsolt célja, hogy az Elite World Records hitelesítse világrekordját, melyhez minimum 5 méter távolságra kell – folyamatosan – elhúzni a gigantikus gépet. Mondjuk, ezért a rekordért nem sokan vannak versenyben. Eddig senki nem próbálta meg, de valószínűleg nem lesz nagy tülekedés a jövőben sem azért, hogy valaki a fogával húzzon el egy közel 200 tonnás darut.

Még két produkciót szeretne kipipálni életében: szívesen elhúzná a világ legnagyobb utasszállító repülőjét, az Airbus A380-at és egy 48 ezer tonnás, óriási kompot is.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató