Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

55 éves osztálytalálkozó volt Szegváron

1 496

2023. augusztus 30-án egy 55 éves osztálytalálkozó volt Szegváron, ahová engem is meghívtak fotózni, s a református templom előtt készítettünk egy jó hangulatú csoportképet.

A fotón az egykori szegvári általános iskolában 1960-tól 1968-ig tanuló diákjai láthatók: Agócs Ilona, Ágoston Anna, Bandula Györgyi, Baráth Emília, Barta István, Berkecz Éva, Czene Katalin, Gajda Ferenc, Gémes Erzsébet, Gyenes Edit, Hérány Zsuzsanna, Katona István, Kovács Klára, Papp János, Polereczki Ilona, Purgel Erzsébet, Szabó Anna, Szarvas Ferenc, Szűcs Ilona, Tóth Anna és Vigh Ibolya, valamint a két pedagógus Kis Piroska és Gila László.

Szarvas Ferenc még a helyszínen felajánlotta, hogy kölcsönadja nekem féltve őrzött osztályképeit digitalizálásra, hogy az megjelenhessen a Szegvár Online-on és a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban. Kissé megkésve, de annál nagyobb örömmel teszek eleget kérésének. Fogadják szeretettel a digitálisan javított, felújított fotókat.

1. osztály – 1960/1961. tanév. Osztályfőnök: Ternai Ilona
2. osztály – 1961/1962. tanév. Osztályfőnök: Tégla Györgyné
3. osztály – 1962/1963. tanév. Osztályfőnök: Tégla Györgyné
4. osztály – 1963/1964. tanév. Osztályfőnök: Tégla Györgyné
5. osztály – 1964/1965. tanév. Osztályfőnök: Sinkó László
6. osztály – 1965/1966. tanév – Osztályfőnök: Sinkó László

Számomra megható volt látni, hogy milyen összetartó kis társaságot fotóztam, és ez egy jó példa lehet a mai fiatalság számára is. Érdekes megfigyelni a régi képeken, hogy mennyire „egyformák” voltak a diákok, itt az öltözetükre gondolok. Szakmai szemmel pedig hihetetlen, hogy milyen tűéles képek készültek, pedig azóta már eltelt 50-60 év.

Ha hívnak, örömmel megyek más osztálytalálkozóra is fotót készíteni.

Köszönöm Szarvas Ferencnek, hogy ezeket a fotókat „megmentettük” az utókornak.    

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató