Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Kisiparos bál – 1991.

2 126

A „Szegvári képek, szegvári emlékek” mai videóalbumában az 1991. évi kisiparos bál 200 perces felvételét nézhetitek meg.

Az est konferansziéja Nagy Sándorné Editke volt, rövid köszöntőt mondott Dr. Nóbik István polgármester, aki kihangsúlyozta, hogy az utóbbi pár évben a kisiparosokból vállalkozók lettek.

A gyertyafényes vacsora után Budapestről érkezett művészek szórakoztatták a vendégeket. Fellépett Balassa Tamás, Benkóczy Zoltán (akit az akkoriban népszerű az „én a szőkét szeretem” tévéreklámból sokan ismertek), Dénes Judit, Orosz András és Szentendrei Klára. Az éjfélkor megszokott tombolasorsolást Gila Antalné vezette le, az ajándékokat szegvári kisiparosok vállalkozók „dobták össze”.

A videófelvételt Puskás Pali bácsi készítette, aki most is lelkiismeretesen végig járta az asztalsorokat, megörökítve ezzel a 30 évvel ezelőtt bálozó Szegváriakat.  Egyébként Pali bácsi is feltűnik a videó legvégén – a 3:18-nél – amint az unokájával táncol. (Feltehetően megkért valakit Pali bácsi a kamerázásra, hogy is ő maga is rajta legyen egy felvételen.)

Jó szórakozást kívánok a 11. kisiparos bál felvételéhez, amely a Művelődési házban készült 1991. február 2-án vagy 9-én. A VHS kazettát Gila Csaba juttatta el részemre, köszönet érte!

Nagyon keressük még az 1994. évi kisiparos bál felvételét, akinek megvan, kérem adja kölcsön nekem pár napra. Ha neked is lapul a fiókodban olyan kazetta, amelyen egy több mint 20 évvel ezelőtti szegvári rendezvény felvétele van, kérlek juttasd el hozzám, s videóalbumunkban örökre fennmarad az utókornak. (A kazettát visszakapod.)

Kisiparos bál – 1991.
Ezt a posztot ide kattintva megtalálod a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban is.

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató