Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Szép eredmények a Megyei Torna Diákolimpián

1 249

A Szegvári Forray Máté Általános Iskola ebben az évben is benevezett a torna diákolimpiára. A megyei döntőt Szegeden az Arany János Általános Iskola tornatermében rendezték. 24 kis tornász (az iskola minden 4. lánytanulója!) mutatta meg a szépszámú közönség és a versenybírók előtt tudását. Bár többi csapathoz képest sokkal kevesebb edzéslehetőség adódott a „Forray-s” csapatoknak, s lányok közül sokaknak ez volt életük első tornaversenye, mégis nagyon szépen megállták helyüket a népes mezőnyben.

Különösen nagy dicséretet érdemelnek az I. korcsoportos kislányok, akik közül mindenkinek ez volt az első versenye, s csak pár hónappal ezelőtt kezdtek el szertornázni. 5. helyen végeztek, de előttük két iskola A és B csapatai végeztek, így lehetőségük lesz az országos elődöntőn nekik is részt venni.

A II. korcsoportban sajnos nincs elég versenyzőnk, így I. korcsoportossal kellett kiegészíteni. Nagyon szépen teljesítettek, végül a 7. helyen végeztek. Kiemelkedett közülük Magyar Hanna Ilona nagyon szép és pontos gyakorlataival.

A III-IV. korcsoportban A és B csapatot is tudtunk indítani. Közöttük is voltak, akiknek ez volt életük első tornaversenye. Nagyon szép gyakorlatokat mutattak be, különösen a talaj sikerült egészen jól mindenkinek. Az A csapat 2. helyen, a B csapat 5. helyen végzett. így ebben a korosztályban is ott leszünk a Kecskeméten rendezendő országos diákolimpiai elődöntőben. Egyéni összetettben Szabó Fióna Melani 4. helyen végzett, s a diákolimpia szabályai szerint érmet vehetett át az eredményhirdetésen. Sajnos, több hete sérüléssel küzd, ami a versenyen sem kímélte, ennek ellenére talajon és gerendán hibátlan és gyönyörű gyakorlatot mutatott be. Ugrásban a sérülése miatt egy apróbb hibát vétett, ha ez nincs, a dobogóra került volna egyéniben is.

  • I. korcsoport 5. hely (Szlapák Hanna Gizella, Apró Adrienn, Dobai Zselyke, Marsovszki Orsolya, Tóth Boglárka, Horváth Dóra)
  • II. korcsoport 7. hely (Magyar Hanna Ilona, Bozó Kitti, Blaskovics Jázmin Kitti, Belovai Zoé, Hegyi Viktória, Farkas Dorina)
  • III-IV. korcsoport A Csapat 2. hely (Szabó Fióna Melani, Gajda Réka, Nadicsán Anna, Magyar Kitti Sára, Farkas Beatrix, Bozó Kata)
  • B csapat 5. hely (Horváth Krisztina, Szabó Lili, Holozsai Anna Katalin, Hajdú Kitti, Posztós Emilia, Kürti Lara)
- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató