Szép eredmények a Megyei Torna Diákolimpián

A Szegvári Forray Máté Általános Iskola ebben az évben is benevezett a torna diákolimpiára. A megyei döntőt Szegeden az Arany János Általános Iskola tornatermében rendezték. 24 kis tornász (az iskola minden 4. lánytanulója!) mutatta meg a szépszámú közönség és a versenybírók előtt tudását. Bár többi csapathoz képest sokkal kevesebb edzéslehetőség adódott a „Forray-s” csapatoknak, s lányok közül sokaknak ez volt életük első tornaversenye, mégis nagyon szépen megállták helyüket a népes mezőnyben.

Különösen nagy dicséretet érdemelnek az I. korcsoportos kislányok, akik közül mindenkinek ez volt az első versenye, s csak pár hónappal ezelőtt kezdtek el szertornázni. 5. helyen végeztek, de előttük két iskola A és B csapatai végeztek, így lehetőségük lesz az országos elődöntőn nekik is részt venni.

A II. korcsoportban sajnos nincs elég versenyzőnk, így I. korcsoportossal kellett kiegészíteni. Nagyon szépen teljesítettek, végül a 7. helyen végeztek. Kiemelkedett közülük Magyar Hanna Ilona nagyon szép és pontos gyakorlataival.

A III-IV. korcsoportban A és B csapatot is tudtunk indítani. Közöttük is voltak, akiknek ez volt életük első tornaversenye. Nagyon szép gyakorlatokat mutattak be, különösen a talaj sikerült egészen jól mindenkinek. Az A csapat 2. helyen, a B csapat 5. helyen végzett. így ebben a korosztályban is ott leszünk a Kecskeméten rendezendő országos diákolimpiai elődöntőben. Egyéni összetettben Szabó Fióna Melani 4. helyen végzett, s a diákolimpia szabályai szerint érmet vehetett át az eredményhirdetésen. Sajnos, több hete sérüléssel küzd, ami a versenyen sem kímélte, ennek ellenére talajon és gerendán hibátlan és gyönyörű gyakorlatot mutatott be. Ugrásban a sérülése miatt egy apróbb hibát vétett, ha ez nincs, a dobogóra került volna egyéniben is.

  • I. korcsoport 5. hely (Szlapák Hanna Gizella, Apró Adrienn, Dobai Zselyke, Marsovszki Orsolya, Tóth Boglárka, Horváth Dóra)
  • II. korcsoport 7. hely (Magyar Hanna Ilona, Bozó Kitti, Blaskovics Jázmin Kitti, Belovai Zoé, Hegyi Viktória, Farkas Dorina)
  • III-IV. korcsoport A Csapat 2. hely (Szabó Fióna Melani, Gajda Réka, Nadicsán Anna, Magyar Kitti Sára, Farkas Beatrix, Bozó Kata)
  • B csapat 5. hely (Horváth Krisztina, Szabó Lili, Holozsai Anna Katalin, Hajdú Kitti, Posztós Emilia, Kürti Lara)
Hozzászólások
(Szlapák Hanna GizellaApró AdriennBelovai ZoéBlaskovics Jázmin KittiBozó KataBozó KittiDiákolimpiaDobai ZselykeFarkas BeatrixFarkas DorinaForray Máté Általános IskolaGajda RékaHajdú KittiHegyi ViktóriaHolozsai Anna KatalinHorváth DóraHorváth KrisztinaKürti LaraMagyar HannaMagyar Hanna IlonaMagyar Kitti SáraMarsovszki OrsolyaNadicsán AnnaPólyáné Téli ÉvaPosztós EmiliaSzabó Fióna MelaniSzabó LiliTóth Boglárka